Politistii bucuresteni verifica 130 de dosare in care au fost facute plangeri privind escrocherii imobiliare, in alte 13 cazuri au strans deja probe, iar 23 de dosare au fost trimise in instanta anul acesta, au declarat, pentru NewsIn, reprezentanti ai Politiei Capitalei.

Potrivit acestora, politistii bucuresteni verifica, in prezent, peste 130 de dosare privind posibile escrocherii imobiliare, in urma carora mai multe terenuri sau imobile ar fi fost tranzactionate ilegal. Aceste dosare, au mai precizat reprezentantii Politiei, au la baza plangerile unor persoane, dar si informatii si sesizari anonime.

In total, sunt cercetate pentru escrocherii imobiliare 66 de persoane, printre care si functionari sau fosti functionari din sistemul administrativ. Cercetarile politistilor arata ca cel putin 46 de persoane din Capitala au ramas, anul acesta, fara proprietati in urma unor escrocherii imobiliare.

Politistii s-au ocupat, de altfel, de cazul Mandatarilor, in care Parchetul de pe langa Judecatoria Secorului 5 a dispus trimiterea in judecata, pe 18 august, a 20 de persoane, privind mai multe inselaciuni imobiliare in Sectorul 5 al Capitalei.

Potrivit procurorilor, cele 20 de persoane au comis mai multe inselaciuni in perioada 2007-2008, avand ca obiect imobile si ca mod de operare castigarea increderii partilor vatamate (toate fiind persoane in varsta si fara sprijin familial), carora le-au sustras actele de proprietate asupra imobilelor detinute si pe care, ulterior, prin intocmirea de procuri falsificate, le-au instrainat in baza unor contracte de vanzare-cumparare.

Persoanele implicate in acest dosar au beneficiat de complicitatea a doi angajati ai Primariei Sectorului 5 Bucuresti - Directia de Taxe si Impozite Locale care le furnizau informatii obtinute in exercitarea atributiilor de serviciu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.