Din dorinta oamenilor de a strabate Planeta in lung si in lat in cel mai scurt timp, au luat nastere podurile. Insa arhitectii si-au propus sa se impuna in fata naturii si au ridicat cateva dintre cele mai importante constructii din lume - poduri cu lungimi impresionante, create cu minutiozitate deasupra marilor si oceanelor lumii.
  • Lake Pontchartrain Bridge

Cel mai impunator pod din lume este construit in sudul statului Louisiana din SUA. Proiectul detine titlul de 'cel mai lung pod din lume' si masoara aproximativ 40 km. Acest pod face legatura intre malul sudic si cel nordic al lacului Pontchartrain. Un detaliu special il constituie faptul ca este format de fapt din doua poduri paralele. Pentru foto click aici.

  • Donghai Bridge

Se afla in Asia si este cel mai lung pod creat vreodata pe mare. Cu lungimea de 32,3 km podul face legatura intre Shanghai si zona industriala a orasului. Podul are portiuni prin care poate fi traversat si de nave de tonaj mare sau de vapoare de croaziera foarte inalte. Inaltimea maxima a podului este de 420 m. Pentru foto click aici.


Despre autor:

Yuppy

Citeste articolul integral in Yuppy

Sursa: Yuppy


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.