Planul Urbanistic General (PUG) va identifica in mod obligatoriu zonele ce nu pot fi modificate prin planuri urbanistice zonale (PUZ) sau de detaliu (PUD) si va stabili zonele cu interdictie temporara sau definitiva de construire, a decis miercuri Guvernul

Guvernul a modificat miercuri Legea 350/2001 privind amenajarea teritoriului si urbanismul, "in vederea corectarii deficientelor existente in domeniul urbanismului", potrivit comunicatului remis de Executiv.

Astfel, actul normativ prevede limitarea derogarilor prin consolidarea planului urbanistic general (PUG) si incadrarea mult mai stricta a documentatiilor de ordin inferior (PUZ si PUD).

Prin urmare, emiterea autorizatiilor de construire se va face direct, ca regula generala, in baza prevederilor Planului Urbanistic General, pentru zonele pentru care exista reglementari privind regimul juridic, economic si tehnic al imobilelor.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.