Pretul caselor mai vechi de un an din zonele metropolitane din Statele Unite a scazut cu 7,6% in trimestrul al doilea, comparativ cu aceeasi perioada din 2007, iar casele din vestul SUA s-au ieftinit cu 17,4%, a aratat Asociatia Nationala a Agentilor Imobiliari din SUA

Un studiu trimestrial efectuat in zonele metropolitane a aratat, de asemenea, ca preturile au scazut in 115 din 150 de regiuni metropolitane, iar cateva orase din California au inregistrat ieftiniri semnificative, de peste 10%, potrivit Asociatiei Nationale a Agentilor Imobiliari din SUA (National Association of Realtors).

In cazul unei regiuni metropolitane ce include cartiere din Los Angeles si Long Beach, preturile au scazut cu 29,5%, iar in Riverside-San Bernadino, cu 32,7%, comparativ cu aceeasi perioada din 2007.

Mai multe regiuni din Florida, care inregistrasera scumpiri semnificative in timpul ultimei explozii a pietei imobiliare, au inregistrat corectii masive ale preturilor, precum in cazul orasului Ft. Myers de pe coasta Golfului Mexic, unde casele s-au ieftinit cu 33,1%.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.