River Plaza Mall a adus 1,5 mil. euro pentru Sonae Sierra in S1 River Plaza Mall are o suprafata inchiriabila de 12.358 mp si a fost inaugurat in noiembrie 2006, fiind cumparat de Sonae Sierra anul trecut, pentru aproximativ 42 milioane de euro. Mall-ul a fost ridicat de compania Setler Mina, printre fondatorii careia se numara fostul subprefect al judetului Valcea,Viorel Popescu si omul de afaceri Bojan Felix Bogdan.

„Sonae Sierra are trei proiecte in dezvoltare in Romania si unul deja operational, acesta fiind River Plaza Mall care a generat in prima jumatate a anului venituri de 1,5 milioane de euro din inchirierea spatiilor. Pe langa aceste proiecte, analizam si alte oportunitati in orasele din tara”, a declarat, pentru Wall-Street, Joaquim Ribeiro, Head of Finance, Planning & Control in cadrul Sonae Sierra.

Potrivit acestuia, pentru primul proiect, situat in Craiova, lucrarile de constructie si inchirierile au inceput deja, iar pentru proiectul din Ploiesti, autorizatia de constructie a fost obtinuta recent. Pe langa aceste doua proiecte, Sonae Sierra a incheiat un parteneriat de 50:50 cu compania Caelum Development, pentru dezvoltarea Parklake Plaza, un centru comercial situat in Bucuresti si programat pentru deschidere in aprilie 2011. Mall-ul va avea o suprafata inchiriabila de 110.000 mp si va absorbi investitii 591 milioane de euro.