UniCredit Tiriac Bank a finantat proiecte imobiliare de 500 mil. euro in S1 Astfel, strategia bancii permite extinderea portofoliului de credite pentru proiecte imobiliare pana la 2 miliarde euro la sfarsitul acestui an, dar finantarea proiectelor se va face mai selectiv ca pana in prezent.

"Exista proiecte bune si proiecte proaste pe piata. In cazul mall-urilor, a existat o eroare de concept, deoarece multe sunt supradimensionate in raport cu cererea. Pe rezidential s-au finantat proiecte de locuinte cu suprafete foarte mari, scumpe si pentru care nu prea mai exista piata", a exemplificat Marchievici, citat de NewsIn.

Gradul de utilizare a creditelor acordate, pana in iunie, de UniCredit Tiriac Bank, pe segmentul proiectelor imobiliare, a ajuns la aproximativ 50%, respectiv suma utilizata de dezvoltatori era de 750 milioane euro.

Citeste si:

Marchievici a adaugat ca, dintre toate segmentele pietei imobiliare, UniCredit Tiriac Bank se concentreaza, in prezent, pe cel rezidential. De altfel, din volumul de aproximativ 500 milioane euro al creditelor pentru proiecte imobiliare aprobate in primele sase luni ale acestui an, 400 de milioane de euro reprezinta finantari de proiecte rezidentiale de anvergura.

Banca a acordat primele imprumuturi pe segmentul rezidential in 2006, concentrandu-se pana la acel moment mai mult pe finantarea constructiei de spatii comerciale. Intre timp, aceasta parte a pietei imobiliare a devenit "cea mai matura, dar si cea mai riscanta", iar UniCredit Tiriac Bank a devenit mai prudenta in expunerea la segmentul de retail al pietei de real-estate.