Astfel, arhitectii zilelor noastre se intrec in cele mai bizare si fascinante concepte de cladiri. Noi iti prezentam cateva dintre proiectele extravagante ale lumii, care ne-au atras atentia in mod special.

Primul zgarie-nori care isi roteste etajele este de departe cea mai ambitioasa constructie. Rotating Tower, un proiect de proportii realizat de arhitectul italian David Fisher, va fi construit in Dubai si va oferi locuitorilor sai luxul de a-si schimba panorama cu ajutorul unei simple comenzi vocale. Cladirea va avea 80 de etaje si va fi finalizata pana la sfarsitul anului 2010.

Una dintre cele mai interesante constructii este cea realizata in Austria, Hundertwasser‘s House. Aceasta cladire contine 50 de apartamente, construite intre anii 1982 si 1985. Ceea ce o face speciala este faptul ca nu include absolut nicio line dreapta si, mai mult decat atat, totul pare asimetric.

Citeste si:

Upside-Down House este un proiect arhitectural polonez si reprezinta o atractie turistica foarte importanta in zona Montana Szymbark. Casa este construita invers, reprezentand un monument si totodata o critica adusa Epocii Comuniste.

O alta constructie interesanta este Toilet House din Coreea. Construita de World Toilet Association, casa reprezinta un WC imens care poate sa gazduiasca cateva sute de oameni. Proiectul a fost realizat in semn de protest pentru cei peste 2 miliarde de oameni care nu beneficiaza de conditii sanitare decente

Pentru a descoperii si alte cladiri bizare ale lumii, clcik aici