Stuxnet, Duqu si Zeus sunt numele celor mai periculoase amenintari din mediul online, despre care s-a vorbit chiar si in afara presei de specialitate.

Participantii la studiu – care au reprezentat 25 de tari – au fost, de asemenea, intrebati despre amenintarile de tip zero-day si despre botnet-uri, rezultatele fiind aproape aceleasi – utilizatorii stiau la fel de putine lucruri despre aceste amenintari ca despre despre programele malware mentionate anterior. Totusi, aceste rezultate nu sunt in totalitate negative, avand in vedere faptul ca solutiile antivirus integrate protejeaza dispozitivele de cele mai recente amenintari indiferent de cunostintele proprietarilor computerelor.

De asemenea, utilizatorii care nu inteleg foarte bine nivelul de risc al peisajului malware s-ar putea sa nu inteleaga complet nici nevoia pentru o solutie de securitate. Potrivit studiului, aceasta este sursa celor mai multe probleme. Aproape jumatate dintre utilizatorii de computere si proprietarii de laptop-uri (exceptand produsele Apple) considera ca datele lor sunt relativ in siguranta. 8,5% dintre respondenti sunt convinsi ca laptopul sau computerul lor nu are nevoie de protectie suplimentara, potrivit unui comunicat de presa.

In ceea ce priveste dispozitivele mobile, situatia este si mai complicata: 16% dintre posesorii de tablete si 15% dintre utilizatorii de smartphone-uri sunt convinsi ca dispozitivele lor sunt in afara oricarui pericol. Aproape jumatate dintre toti utilizatorii de dispozitive mobile pot fi clasificati drept sceptici – considera ca dispozitivele lor sunt mai mult sau mai putin protejate, desi recunosc ca utilizarea unui software specializat, precum Kaspersky Mobile Security, ar asigura un nivel mai ridicat de securitate.

Majoritatea utilizatorilor au tendinta sa subestimeze consecintele negative pe care le poate avea un program malware pentru dispozitivele si datele lor. Acest lucru se datoreaza faptului ca utilizatorii pur si simplu nu stiu cum le pot patrunde programele daunatoare in computer, cum se manifesta si ce daune pot provoca. Este important de specificat ca suita Kaspersky Internet Security 2013 asigura protectie in timp real impotriva tuturor amenintarilor cibernetice, inclusiv impotriva celor mai periculoase arme cibernetice ale momentului.

Citeste si:
Beneficiile serviciilor de internet fix pentru afaceri
Beneficiile serviciilor de...

Tehnologia Automatic Exploit Prevention, care face parte din suita Kaspersky Internet Security 2013, a fost proiectata pentru a raspunde celor mai sofisticate amenintari – cele care exploateaza vulnerabilitati in cele mai raspandite programe software. Exploit-urile reprezinta arma preferata a infractorilor cibernetici atunci cand initiaza atacuri de tip „drive-by download” (utilizatorul isi infecteaza sistemul prin simpla accesare a unei pagini web).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.