Google si-a modificat, miercuri, logoul, pentru a marca implinirea a 100 de ani de la nasterea maestrului bucatar american Julia Child, care a fost si o cunoscuta realizatoare de emisiuni de televiziune cu profil culinar.

Astfel, logoul celui mai popular motor de cautare american o prezinta pe Julia Child in timp ce gusta din mancare, cu o figura foarte vesela. In spatele ei se afla un banc de lucru pe care se gaseste o carte de bucate deschisa si niste sticle si borcane. Literele care formeaza logoul sunt inlocuite cu imaginile unor ingrediente si preparate: o oala de supa, o cratita cu un fel principal, un aperitiv colorat, un peste, doi pui si un tort de ciocolata.

Potrivit MEDIAFAX, Julia Child (nascuta McWilliams, pe 15 august 1912, si decedata pe 13 august 2004) este celebra pentru ca a popularizat bucataria frantuzeasca in randul americanilor, cu volumul ei de debut "Mastering the Art of French Cooking", dar si cu emisiunile de televiziune realizate de ea, cea mai celebra fiind "The French Chef", care a avut premiera pe micile ecrane in 1963.

In 2002, a constituit o sursa de inspiratie pentru "The Julie/Julia Project", un blog culinar popular al Juliei Powell, care a stat la baza bestellerului din 2005 "Julie and Julia: 365 Days, 524 Recipes, 1 Tiny Apartment Kitchen", reintitulat "Julie and Julia: My Year of Cooking Dangerously". Cartea si blogul au stat ulterior la baza filmului "Julie & Julia" (2009), in care Meryl Streep a portretizat-o pe celebra bucatareasa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.