Google a anuntat ca va modifica algoritmul motorului sau de cautare pentru ca site-urile care ofera continuturi ilegale sa nu se mai gaseasca usor.

Conform guardian.co.uk, site-urile care vor fi reclamate ca avand continut piratat, vor fi retrogradate in lista de rezultate.

Totusi, conducerea Google a anuntat ca site-urile respective vor fi anuntate de aceasta intentie pentru a putea raspunde la acuzatii.

Amit Singhal, vicepresedintele Google, a afirmat ca paginile retrogradate nu vor fi eliminate din lista de rezultate, aceasta masura finala urmand a fi aplicata doar in momentul in care proprietarii de drept vor face o solicitare in acest sens.

"Aceasta schimbare va ajuta utilizatorii sa gaseasca surse legale de continut mai usor - indiferent daca este vorba despre un cantec pe website-ul NPR, un serial pe Hulu sau muzica noua pe Spotify", a scris Amir Singhal pe blogul Google Search.

Aceasta miscare poate fi interpretata ca o victorie pentru uriasii industriei mediatice care se plang de ani de zile ca Google nu face indeajuns pentru a stopa pirateria.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.