Sistemul de operare Android se afla in topul problemelor de securitate, in ultimele zile ivindu-se un nou tip de infectii.

Este vorba de infectiile clasice de tip malware pe care le intampinam deja de cativa ani pe PC-urile conectate la Internet. Problema vine de la site-urile “rau voitoare” care, cu acordul sau fara acordul utilizatorului, ajung sa instaleze aplicatii si scripturi care ajung sa incetineasca sistemele utilizatorului.

Incepand cu aceste aceste zile, un malware cu numele de “Not compatible” a fost sesizat de Lookout Security si confirmat apoi de Symantec. Not compatible vizeaza exclusiv dispozitivele cu Android si se mascheaza ca un update de securitate pentru utilizator in momentul in care accesati anumite site-uri infectate, scrie playtech.ro.

Partea buna e ca momentan malware-ul nu este extrem de bine lucrat si inca necesita acordul utilizatorului pentru a fi instalat pe dispozitive.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.