Descoperire-surpriza: iPhone 4 si iPad 3G stocheaza informatii despre locatia clientilor fara stirea lor.

Un fisier descoperit de doi programatori arata ca Apple iPhone 4 si iPad 3G stocheaza informatii despre locatia clientilor. Cei doi programatori, Alasdair Allan si Pete Warden, si-au prezentat descoperirea in cadrul unei conferinte din San Francisco.

Fisierul numit "consolidated. db" pastreaza evidenta datelor GPS pe sistemele Apple 3G si se actualizeaza regulat in functie de locatia utilizatorului, scrie New York Times.

  • Informatia stocata pe telefon este trimisa si aplicatiei iTunes atunci cand utilizatorul sincronizeaza un iPhone sau un iPad 3G.

"Prezenta acestor date pe iPhone, iPad si fisierele de siguranta are implicatii de securitate si de confidentialitate", a declarat Alasdair Allan, unul dintre programatorii care au descoperit fisierul. Cei doi programatori spun ca au contactat echipa de securitate a produselor de la Apple, insa nu au primit un raspuns.

Pete Warden a declarat ca a creat o aplicatie care permite utilizatorilor sa vada datele colectate despre ei de catre dispozitivul iOS. Dupa descarcare, care se poate face gratuit, aplicatia afiseaza informatiile stocate in legatura cu deplasarile precedente.

  • Cei doi programatori spun ca momentan stocarea informatiilor legate de deplasarile utilizatorilor nu trebuie sa fie un motiv de panica, insa nu se stie cum intentioneaza Apple sa foloseasca datele stocate.

Informatiile despre locatia utilizatorilor unui telefon mobil au fost intotdeauna stocate, insa nu puteau fi disponibile decat printr-un ordin judecatoresc. Posibilitatea de vizionare a informatiilor pe dispozitive iOS ar putea face ca acestea sa devina disponibile pentru oricine are acces la telefon.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.