Chrome, browserul web lansat de Google in toamna 2008 a intrecut sistemul de navigare pe internet Safari dezvoltat de Apple devenind astfel al treilea cel mai utilizat sistem de navigare la nivel mondial.

Chrome a terminat 2009 cu o cota de 4,63% din traficul international pe web, in timp ce Safari a inregistrat pentru prima data o scadere ajungand la 4,46%, informeaza Wall-Street.

Evolutia Chrome cu 0,7% in decembrie, cea mai mare de lansarea in septembrie 2008 se poate datora aparitiei in urma cu doua saptamani a versiunilor beta pentru computerele Mac si pentru calculatoarele cu sisteme de operare Linux.

Pe de alta parte, mai noteaza Wall-Street, Internet Explorer (IE), browserul lansat de Microsoft, se mentine inca pe prima pozitie, cu o cota de 62,7%, acesta fiind urmat de Mozilla Firefox, cu 24,6%.

Programul de utilizare a Internetului dezvoltat de Microsoft se afla intr-un declin rapid, aplicatie care in urma cu cativa ani avea o cota de peste 90%, pierzand in fiecare luna a celui de-al doilea semestru din 2009 in medie un procent de 0,94%, aproape de trei mai mult decat media de 0,36% pe luna din prima jumatate a anului trecut.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.