eBay, cel mai mare site de licitatii online, ar putea anunta o tranzactie prin care va vinde unitatea de telefonie prin Internet, Skype, catre un grup de investitori privati.
eBay a achizitionat Skype in urma unei licitatii din 2005, cand a oferit mai mult decat Google si Yahoo, mai precis 3,1 miliarde dolari. Ulterior, aceasta tranzactie s-a dovedit a fi una dintre cele mai neprofitabile ale eBay din ultimii 10 ani, in principal datorita faptului ca Skype nu este o afacere pe "acelasi tipar" ca si eBay (e-commerce si plati online), noteaza Wall-Street.

Desi initial eBay a anuntat ca planuieste o oferta publica pentru divizia Skype, aceasta a discutat cu diferita companii si grupuri de investitii interesate de cumpararea serviciului de telefonie prin Internet. Astfel, in grupul de investiii care va detine Skype, ar putea sa fie inclusa si compania Andreessen Horowitz, care este condusa de fondatorul Netscape, Marc Andreessen, citeaza The New York Times o serie de surse apropiate situatiei.

De asemenea sursele au mai declarat ca sunt implicate Index Ventures, compania de investitii care a fost investitor anterior al Skype si compania de private equity, Silver Lake Partner. Pretul nu a fost dezvaluit, dar eBay a anuntat ca ar putea vinde Skype pentru aproximativ doua miliarde dolari.

Mai multe detalii gasiti aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.