Google Inc. a scos din faza de teste noul sau browser, Chrome, care, in versiune imbunatatita, se va lupta cu concurenta formata din cunoscutele Internet Explorer si Mozilla Firefox, a anuntat presa americana.
Compania a incheiat faza de testare a produsului dupa doar 100 de zile, ceea ce reprezinta un veritabil record in conditiile in care serviciul gratuit de e-mail al Google, de pilda, se afla de patru ani in faza de teste.
Potrivit oficialilor Google, browser-ul Chrome a fost scos din faza de teste ca urmare a imbunatatirii stabilitatii si securitatii lui, comportandu-se bine si din punctul de vedere al redarii de fisiere video-audio si al vitezei de incarcare a paginilor.

In perioada de testare, Chrome a atras peste 10 milioane de utilizatori, ceea ce reprezinta mai putin de 1% din piata dominata de Internet Explorer, de la Microsoft Corporation, cu 70%, si Firefox, de la Mozilla Foundation, cu 20%.

Google Inc. a fost infiintata de doi studenti la Universitatea Stanford, Larry Page si Sergey Brin, in 1998, iar in anul urmator avea deja un capital social de 25 de milioane de dolari. Motorul de cautare Google acceseaza peste 1,3 de miliarde de pagini pe internet. Google raspunde la mai mult de 100 de milioane de cautari pe zi, alocand mai putin de o jumatate de secunda pentru fiecare in parte.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.