Pe console, PC, mobile si playere, 53% din americanii adulti sunt mari jucatori.

Dupa anuntul recent al Coreei de Sud, care a intrat in cursa suprematiei in industria jocurilor video cu o investitie, din partea guvernului, de 200 de milioane de dolari si o schimbare generala de atitudine fata de gameri, considerati pana acum antisociali si depresivi, studii recente dezvaluie o serie de noutati socante pentru neinitiatii intr-ale jocurilor.

Astfel, conform celui mai recent raport al PewInternet, organizatie dedicata impactului internetului asupra familiei americane tipice, mai mult de jumatate dintre adultii americani se joaca in mod curent. Jocurile variaza de la clasicele Tetris sau Snake, prezente pe telefoane mobile, la cel mai bine vandut titlu al anului, Spore.

Consolele de jocuri sunt cele mai populare pentru segmentul de varsta 18-29, 75% dintre gamerii tineri avand cel putin o consola din noua generatie. La nivelul intregii populatii, insa, PC-ul este optiunea preferata, in vreme ce doar 25% se joaca pe console portabile (DS, PSP, etc). Contrar asteptarilor, adultii trecuti de 65 de ani sunt gameri pasionati, aproximativ 36% dintre ei jucandu-se zilnic.

Cei care prefera jocurile online sunt mai activi decat cei care se rezuma la a se lupta cu computerul, 89% din fanii MMOG-ului World of Warcraft jucandu-se cel putin de cateva ori pe saptamana.

Paradoxal, platforma experimentala SecondLife nu se bucura de foarte mult succes printre gameri, mai putin de 2% dintre ei fiind activi in lumi virtuale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.