Veniturile consolidate din operatiuni sunt estimate acum la 340 miliarde yeni, in scadere de la cele 560 miliarde yeni enuntate anterior. Profitul net inainte de deducerea impozitului pe profit se estimeaza ca va fi de 100 miliarde yeni, in scadere de la cele 500 miliarde yeni enuntate anterior, in timp ce profitul net se asteapta acum sa scada de la estimarea de 310 miliarde yeni la 30 miliarde yeni.

Criza financiara ce a pornit initial din Statele Unite, s-a extins la nivel global, determinand o reducere a entuziasmului investitorilor iar conditiile de business s-au depreciat semnificativ atat in Japonia cat si in intreaga lume. In aceste circumstante, mediul de afaceri in care activeaza compania s-a deteriorat rapid mai ales din cauza deprecierii yenului, a scaderii nivelului de consum si a intensificarii concurentei in ceea ce priveste preturile.

"Exista o serie de factori negativi precum reculul de pe piata investitiilor financiare cauzat de scaderea pretului actiunilor si a cresterii cheltuielilor de restructurare a afacerii. In consecinta, Panasonic a anuntat o revizuire in sens negativ a estimarilor financiare pentru intreg anul fiscal 2008-2009, fata de cele anuntate in luna aprilie 2008", au declarat reprezentantii companiei.