Cercetatorii laboratorului BitDefender au anuntat interceptarea unui important val de spam trimis aparent de catre echipa Online Banking a institutiei financiare. Acesta pretinde ca urmareste punerea in aplicare a noilor "masuri de securitate" ale JPMorgan Chase and Co.
Falsul formular online preia mai multe elemente de identificare, cum ar fi cele vizuale (sigla si macheta generala), nu insa si domeniul, care pare sa fie inregistrat in Turcia (.tk in loc de .com).

Phisherii sustrag informatiile pe care utilizatorul este solicitat sa le confirme prin intermediul unui script PHP. Datele astfel obtinute pot fi utilizate atat pentru golirea conturilor bancare, cat si in actiuni ulterioare de spam, phishing sau vishing.

"In materie de securitate IT&C, repercursiunile contextului economic critic si modificarile fara precedent din domeniul financiar se traduc prin intensificarea activitatilor de tip spamming si phishing", a declarat Vlad Valceanu, Seful Laboratorului Antispam, BitDefender. "Pentru autorii de infractiuni on-line, ingrijorarea generala si panica reprezinta o oportunitate ideala in accesarea informatiilor confidentiale. Acum, mai mult ca oricand, utilizatorii trebuie sa fie extrem de precauti cand intrebuinteaza pe Internet informatii de natura financiara sau personala".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.