RCS&RDS, unul din pincipalii jucatori de pe piata romaneasca de telefonie mobila, a anuntat ca intentioneaza sa intre pe piata de telefonie mobila din Ungaria prin participarea la licitatia pentru acordarea a doua licente de comunicatii mobile.

“Vrem sa participam la licitatia pentru licentele de telefonie mobila in Ungaria care se va desfasura in zece zile. Vrem sa mentinem ofertele din Romania si pentru clientii din Ungaria, vom urmari acelasi concept de a fi accesibili clientilor nostri. Vom licita pentru ambele licente scoase la licitatie”, a declarat Alexandru Oprea, directorul general al RCS&RDS.

Potrivit acestuia, compania dispune de fondurile necesare construirii unei noi retele in Ungaria.

Licentele scoase la licitatie sunt pentru frecventa 450 CDMA si pentru un pachet de frecvente cu 900/1800/2100 (2100 frecventa 3G).

In cursa pentru licente s-au mai inscris 12 companii, iar taxa minima pentru o licenta este de 100 de milioane de foriniti (370.000 euro ) plus 0,75% din veniturile nete anuale. In Romania, operatorii au platit 35 de milioane de dolari pentru eliberarea spectrului radio de catre Ministerul Apararii si nu au platit nimic pentru taxa de licenta.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.