Site-ul ThePirateBay a depasit 25 de milioane de surse pentru fisierele torrent pe care le distribuie gratuit.

Dupa cum comenteaza cei de la TorrentFreak, cifra de 25 de milioane, un pic peste populatia actuala a Romaniei, depaseste numarul de locuitori din Suedia, Norvegia, Finlanda, Islanda si Danemarca la un loc. Cei mai simpatici pirati ai planetei, fondatorii ThePirateBay.org, despre care voi scrie de fiecare data cand posteaza ceva important pe blogul lor, sunt din ce in mai populari. Devenind, la un loc cu Partidul Piratilor, pe care tot Peter Sunde si Fredrik Neij l-au infiintat, doua dintre cele mai importante repere in ceea ce tine de un discurs liber, si netributar trecutului, despre drepturile de autor in era digitala.

Dupa ce au anuntat in urma cu mai bine de un an, cand erau, ca si astazi, de altfel, cu zeci de computere si hard-disk-uri in custodia Politiei, ca strang bani pentru a-si cumpara o micro-natiune (insula sau platforma petroliera) de unde sa-si opereze, off-shore, serverele, ei au inceput sa intre in atentia presei mainstream. Acuzati in mai 2006 ca pirateaza media si rasplatiti printr-un raid al serviciilor speciale suedeze, care nu i-a tinut offline foarte mult, cei doi admini au un amre avantaj in fata oricaror specialisti in IT: toate informatiile scrise pe serverele lor sunt encriptate si reorganizate in "fasii", astfel incat, scoase din contextul original, devin ilizibile.

Cu o crestere a traficului de mai mult de 100% in ultimele 12 luni si servind lumii intregi peste 1.856.243 de torrente, ThePirateBay merita vizite cat mai dese. Din simpatie (pentru comunitate) sau in urma sevrajului (media).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.