Familia sistemului de operare Windows se lauda cu noul membru: 7

Chiar daca multi dintre voi nu sunt constienti de cate versiuni de Windows ati folost de-a lungul ultimilor 23 de ani, aflati ca iubitul si in aceeasi masura uratul Windows a ajuns la cea de-a 7-a incarnare. Blogul oficial pe care cei de la Microsoft l-au dedicat proaspat anuntatei editii de Windows subliniaza cateva functii de baza care il vor diferentia pe 7 de restul. Iata-le pe cele mai importante si interesante:

- Windows 7 poate fi considerat un Vista mai destept. Bazat pe acelasi kernel, "7" va recunoaste cu 500.000 de aplicatii mai mult decat predecesorul sau, renuntand la intrebarile stupide referitoare la componente hardware sau adaosuri software.

- Una din caracteristicile noului sistem de operare e integrarea tehnologiei multitouch, aceeasi ca in cazul celebrului Microsoft Surface, lucru care va fi sesizabil si la nivelul aplicatiilor care folosesc aceasta tehnologie.

- "7" foloseste, zice-se, mai putine resurse, mentinand un index de aplicatii si fisiere mult superior celorlalte versiuni. Lucru care se traduce in folosirea mai putin intensiva a procesorului si a magistralelor I/O, reflectat in viteza de procesare a sarcinilor.

- Indexul, ca si registrul executabilelor, se updateaza si se optimizeaza inteligent, optimizandu-se automat in functie de aplicatiile cele mai folosite si de prioritatile pe care le acordam anumitor procese software rulate.

- Numarul de tipuri de fisiere e mult mai mare, compatibilitatea cu alte sisteme de operare si formate proprietare fiind drastic crescuta.

- Functia de cautare e, la randul ei, imbunatatita: numarul de elemente care pot diferentia doua fisiere a crescut la peste 300.

Cei de la Microsoft for arata noul sistem de operare dezvoltatorilor la inceputul lunii viitoare. Mai multe detalii, ca in cazul oricarui produs de o asa importanta, sunt asteptate in urmatoarele saptamani. O data de lansare "pentru piata" nu exista, inca, in comunicatele companiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.