Americanii au reusit sa anihileze una dintre cele mai importante retele de proliferare a spam-ului.

Grupul, cu nume de cod "HerbalKing", a trimis in ultimele 20 de luni cateva sute de miliarde de mesaje nesolicitate care faceau reclama la produse variind de la ceasuri contrafacute la produse farmaceutice incluzand medicamente destinate curelor de slabire, pastile de potenta si droguri recreationale.

Richard Cox, unul dintre oficialii organizatiei nonprofit, dedicata luptei impotriva spam-ului, SpamHaus, a declarat ca in multe momente din acest an si jumatate de activitate a grupului acesta era responsabil cu peste o treime din cantitatea mondiala de mailuri bune de trimis la gunoi.

HerbalKing folosea o stratagema deja consacrata: servere botnet. Acestea au atat capacitatea de a-si masca identitatea cat si calitatea de a infecta, independent de cel care i-a programat, alte retele de computere, facand, astfel, ca un atac sa fie viral si incontrolabil.

Firma de securitate Marshal Software, care a asistat investigatia, estimeaza ca reteaua era compusa din nu mai putin de 35.000 de computere, capabile sa trimita nu mai putin de 10 miliarde in fiecare zi. Cheltuielile membrilor HerbalKing aveau, de altfel, si cheltuieli considerabile: 400.000 de dolari intr-o singura luna!

Printre produsele comercializate (dupa cum se vede, cu succes) de spammeri se numara medicamente cu prescriptie cum ar fi Lipitor, Propecia, Celebrex, Zoloft si Viagra, amintesc cei de la New York Times, dar si droguri sintetice populare, cum ar fi herbal ecstasy sau combinatii de plante care imita, ca efecte, cannabisul sau ciupercile halucinogene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.