Canalul Wii Speak, dedicat realizarii de convorbiri intre posesorii consolei Nintendo Wii, se va lansa la inceputul lunii viitoare.

Daca majoritatea testerilor si fanilor Wii e de acord ca atat hardware-ul consolei cat si aplicatiile pe care le poate rula ar putea fi exploatate mult mai mult, iata ca Nintendo le da un nou motiv sa spere. Wii Speak, a carui functionare e posibila doar cu ajutorul microfonului dedicat, specializat pe multimi care vorbesc in acelasi timp, va deveni echivalentul "de sufragerie" al Skype. Oferind, in esenta, acelasi lucru.

Avand in vedere ca predictiile sustin ca pana in 2011 peste 30% dintre americani vor avea in casa cel putin o consola Wii, se pare ca acestia tocmai au capatat o noua unealta dedicata comunicarii. Ca sa numai vorbim de interactiunea cu jocurile, care va creste si va permite, de exemplu, recunoasterea de voce si de comenzi.

Microfonul Wii Speak va costa aproximativ 30 de dolari si, disponibil din noiembrie, va contine si un cod care va face posibila downloadarea canalului dedicat comunicarii voip.

Printre functiile pe care Nintendo le-ar putea adauga Wii-ului si fanii le-ar primi cu bratele deschise se numara posibilitatea de a recunoaste DVD-uri, adaugarea unui webcam sau dezvoltarea de aplicatii care, profitand din plin de hardware-ul generos, sa permita, de exemplu, sa desenezi vectori, sa-ti supraveghezi de la distanta locuinta sau sa interactionezi mai bine cu jocurile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.