Listarea Fondului Proprietatea a captat atentia pietei de capital si a tuturor persoanelor implicate. Vezi evolutia primei zile de tranzactionare.

Momentul istoric asteptat de peste cinci ani s-a intamplat astazi si, dincolo de aceste conotatii, FP este emitentul vazut ca resuscitare a unei burse in convalescenta. Pariurile pe evolutia celei mai noi companii listate au inceput, iar asteptarile au fost foarte optimiste.

Pana la momentul transmiterii acestei stiri in piata se incheiasera peste 300 de tranzactii cu 36 milioane de actiuni. Valoarea tranzactiilor depaseste 22 milioane lei, scrie Wall-Street.

Intrebat care este parerea sa despre primul pret din piata, Greg Konieczny, manager de porfotoliu la Fondul Proprietatea, a spus ca cotatia de astazi nu este atat de relevanta si prefera sa nu comenteze.

“Ne intereseaza mult mai mult lichiditatea care va fi creata de actualii actionari la fond, cat si de tot investitorii interesati”, a mai afirmat el.

Dintre primele tranzactii pretul maxim la care s-au tranzactionat actiunile FP a fost de 0,62 lei/actiune.

La finalul zilei, actiunile Fondului Proprietatea (FP) au fost vedetele sedintei de astazi, generand cea mai mare lichiditate si cel mai mare volum din piata. Cotatia finala a fost de 0,6495 lei/actiune, in crestere cu 7,89% fata de primul pret din piata.

Lichiditatea atrasa de aceste schimburi a fost de 213,64 milioane lei (50,13 mil. euro), iar volumul de actiuni tranzactionat s-a ridicat la 333,21 milioane de titluri, ceea ce reprezinta 2,41% din capitalul social.

  • Lichiditatea bursei, la cel mai ridicat nivel din ultimele 11 luni datorita actiunilor Fondului Proprietatea

Bursa a crescut foarte usor, cu 0,17%, pe un rulaj asigurat in proportie de 88% de operatiunile cu actiunile Fondului Proprietatea (FP), care in prima zi de tranzactionare la BVB au dus lichiditatea pietei la cel mai ridicat nivel din ultimele 11 luni, informeaza MEDIAFAX.
Citeste si:
România trece de la statutul de piață secundară, la piaţă emergentă...
Piaţa de capital din România,...

"Piata are nevoie de mai multe zile, o saptamana sau doua, pentru a releva pretul corect al actiunii FP. Desi am avut astazi un volum foarte bun de tranzactionare, mai sunt si speculatori/investitori si fonduri de investitii care au stat de o parte asteptand o asezare a pretului pentru a intra sau iesi din piata", a declarat Darabut.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.