Peste jumatate din romani spun ca simt frica, dar si speranta in ceea ce priveste viitorul financiar, paradox intalnit si la nivel global, dar populatia din Romania este pasiva si asteapta ca problemele sa se rezolve de la sine, a aratat Cornelia Coman, director general al ING Asigurari.

Coman a prezentat rezultatele unui studiu al grupului ING, realizat in luna august 2010, privind sentimentele resimitite predominant de oameni atunci cand se gandesc la viitorul financiar. Studiul a fost realizat in zece state de pe trei continente, printre care Romania, Mexic, SUA, Olanda si Malaezia, scrie MEDIAFAX.

"Cel mai predominant sentiment negativ la nivel global este cel de frica. Speranta si siguranta pe de alta parte sunt sentimentele pozitive cel mai des intalnite la nivel global", a spus reprezentantul ING, la conferinta Romanian Financial Forum organizata de MEDIAFAX impreuna cu Banca Nationala a Romaniei.

Ea a precizat ca frica si sentimentul de speranta au fost cele mai alese si in Romania, unde peste 50% din respondenti au ales cele doua sentimente ca fiind predominante.

"Romanii resimt mai acut paradoxul frica - speranta comparativ cu media globala. Increderea este mult diminuata comparativ cu nivelul global, insa ceea ce este mai important este ca sunt pasivi", a adaugat Coman.

Reprezentantul ING Asigurari a explicat ca in strainatate oamenii nu au incredere, dar incearca sa-si rezolve problemele si sa isi asigure un viitor financiar prin luarea unor prin luarea unor decizii.

"Multi romani, respectiv 43%, comparativ cu 35% din respondentii la nivel global, nu au incredere, dar nici nu vor sa faca nimic sa isi rezolve aceasta frica in ceea ce priveste increderea in viitorul financiar. Deci suntem pasivi, asteptam sa se rezolve aceste probleme de la sine", a spus Coman.

Ea a precizat ca dezvoltarea asigurarilor de viata si a pensiilor private este o problema de interes national si a mentionat ca unul dintre obiectivele pietei este elaborarea unui document care sa cuprinda avantajele si dezavantajele introducerii deductibilitatii in asigurarile de viata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.