Procesul de insanatosire a sectorului bancar american a accelerat in cel de-al doilea trimestru, iar profiturile bancilor au revenit la nivelurile anterioare crizei, datorita, printre altele, reducerii pierderilor cauzate de credite.

Performantele la nivel financiar ascund, insa, un decalaj semnificativ intre bancile mari si rivalii mai mici, care se confrunta in continuare cu dificultati. In al doilea trimestru, numarul bancilor considerate ca prezentand risc de faliment a urcat la maximul ultimilor 17 ani, in conditiile in care problemele economice au afectat creditorii locali.

Cele peste 7.000 de banci comerciale supravegheate de Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC), agentia guvernamentala care asigura depozitele constituite la bancile americane, au raportat profituri totale de 21,6 miliarde de dolari pentru perioada aprilie-iunie, comparativ cu pierderi de 4,4 miliarde de dolari in urma cu un an.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.