Cardurile de credit sunt instrumente financiare la care poti apela in caz de necesitate, avand prin intermediul acestora o suma de bani disponibila pentru tranzactii la comercianti sau ridicare de cash de la bancomat in zile negre. In general, bancile ofera carduri de credit in baza unei adeverinte de salariu, procedura fiind destul de simpla pentru cei care aplica.
Cei care nu au alte credite bancare si au o vechime de minim 3 luni la locul de munca pot aplica pentru un card de credit. Atentie insa la comisioane si la dobanda anuala efectiva (DAE), pentru ca exista banci care afiseaza o dobanda foarte buna, care ascunde insa comisioane mai putin bune pentru ridicare de numerar de la bancomat. Cea mai buna utilizare a cardului de credit este la tranzactiile de la comercianti, intrucat majoritatea bancilor ofera o perioada de gratie de cel putin 30 de zile pentru plata sumei cheltuite. Astfel, conform site-ului Conso, cea mai mare perioada de gratie o ofera BRD (60 de zile) si cea mai buna DAE (19,5%) o ofera Alpha Bank. Pe de alta parte RIB si RBS ofera carduri de credit cu comision de administrare anual de 0 RON.

Razvan Pascu a comparat primele 3 carduri de credit dupa DAE, adica MasterCard de la CEC si Alpha Bank si Punct Card de la BRD. Principalele caracteristici le gasiti aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.