Ministrul Intreprinderilor Mici si Mijlocii, Comertului si Mediului de Afaceri, Constantin Nita, sustine ca el a propus introducerea impozitului forfetar numai pe anumite ramuri de activitate, pentru a scoate la suprafata economia neagra.
"Unii m-au acuzat ca eu am introdus impozitul forfetar. Da, eu l-am introdus in planul de guvernare, dar era impozit forfetar pe activitate (tutun, alcool, produse petroliere). Unii fac confuzie intre impozitul minim pe cifra de afaceri si impozitul forfetar, care dorea sa scoata unele activitati la suprafata. Dupa cum vedeti, sunt diverse dezbateri, care sustin eliminarea acestui impozit. Trebuie sa fiu solidar cu guvernul, dar nu pot sa raman insensibil la ceea ce spune mediul de afaceri", a declarat Constantin Nita, potrivit Wall-Street.

Nita a tinut a precizeze ca Guvernul trebuie sa aloce bani pentru investitii guvernamentale pentru a contracara scaderea cererii.

Ministrul economiei, Adriean Videanu, a marturisit recent ca impozitul forfetar a fost o eroare a Guvernului. Premierul Emil Boc refuza insa sa comenteze in lipsa unei evaluari a incasarilor. In acelasi timp, Mircea Geoana, care a declarat saptamana trecuta ca desi partidul pe care il conduce doreste renuntarea la impozitul forfetar din septembrie, este constient ca masura nu poate fi abrogata decat daca se gaseste o sursa alternativa de finantare.

Ministrul Constantin Nita a precizat ca se lucreaza la o strategie de dezvoltare a IMM-urilor pe urmatorii patru ani. "In ultimii 20 de ani, am facut o dezvoltare haotica. Romania nu s-a axat si nu a spriinit dezvoltarea unor produse si marci romanesti si multe intreprinderi valoroase au murit. Statul trebuie sa intervina si sa sprijine producatorii romani. Este timpul sa stabilim o strategie clara in care Romania trebuie sa investeasca", a admis Nita.


PSD cere "moartea" impozitului forfetar


Cifra record: 80.000 de firme si-au suspendat activitatea anul acesta


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.