Candidatul nominalizat pentru functia de ministru al finantelor, Gheorghe Pogea (PD-L) a primit, sambata, avizul favorabil din partea Comisiilor pentru Finante din cele doua Camere, cu 31 de voturi "pentru", opt "impotriva" si zero abtineri.

Deficitul bugetar se plaseaza, in prezent, la 3,67% din PIB si ar putea atinge 4% din PIB pana la finalul acestui an, insa nu se pune problema marimii deficitului bugetar, ci posibilitatea de finantare a acestuia, a spus, sambata, ministrul desemnat al finantelor, Gheorghe Pogea.

"Nu se pune problema daca deficitul bugetar este mare sau mic, ci daca este finantabil. Acesta s-ar putea adanci la sfarsitul anului pana la 4% din PIB, avand in vedere ca acum este undeva la 3,67% din PIB", a adaugat Pogea, in cadrul audierii de la Comisia pentru Buget, Finante si Banci de la Camera deputatilor.

Referitor la reducerea deficitului bugetar in 2009, pana la 1,7% din PIB, nivel prevazut in varianta revizuita a programului de guvernare PSD - PD-L, ministrul desemnat al finantelor a spus ca exista o anumita relativitate, care tine de ritmul de cresterea economica de anul viitor.

"Reducerea deficitului in 2009 la 1,7% din PIB ramane valabila, insa are o anumita relativitate, in functie de ce se va intampla cu economia anul viitor, respectiv de nivelul cresterii economice", a mai spus Pogea, potrivit NewsIn.

Noul guvern PD-L - PSD vrea sa reduca deficitul bugetar la 1,7% din produsul intern brut (PIB) in 2009, de la circa 4% din PIBin acest an, a declarat Pogea, intr-un interviu acordat Reuters.

Actualul ministru al economiei si finantelor, Varujan Vosganian, a declarat, miercuri, ca deficitul bugetar s-ar putea adanci "la 3-4% din produsul intern brut (PIB) in 2008", in functie de veniturile la buget din noiembrie si decembrie.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.