Moneda nationala a pierdut aproape doi bani (0,45%) la cursul de referinta al bancii centrale, pana la 3,9047 lei/euro, ignorand inflatia sub asteptari din noiembrie, intr-o tendinta similara celei a zlotului, pe fondul ordinelor de cumparare de valuta ale strainilor.

Ieri, Banca Nationala a Romaniei (BNR) anuntase un curs de referinta de 3,8874 lei/euro.

"Forintul este singura moneda stabila din regiune, leul si zlotul polonez fiind mai afectate de depreciere, pe fondul ordinelor de cumparare de valuta ale nerezidentilor. Moneda nationala s-a apreciat pentru scurt timp, insa a fost o miscare naturala, pe fondul unui ordin comercial major", a spus un dealer din piata, citat de NewsIn.

Leul s-a depreciat constant in prima parte a zilei de la 3,8885 la aproape 3,92 lei/euro, si, dupa o scurta apreciere, a revenit peste 3,90 unitati/euro. La ora 13:25, bancile cumparau un euro cu 3,9020 lei si il vindeau cu 3,9105 lei.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.