Numarul unitatilor bancare din Romania a crescut in primele noua luni ale anului cu aproximativ 840, pana la 6.323 de sucursale si agentii, numarul angajatilor din sector avansand cu aproape 9%, iar bancile nu au programe de restructurare severa pentru viitor, a declarat Florin Georgescu, prim-viceguvernatorul BNR.

"Din discutiile cu Asociatia Romana a Bancilor si cu bancherii, chiar si cu cei de la Citibank, nu a rezultat ca, in prezent, bancile din Romania ar avea programe de restructurare severa a retelelor sau a numarului de angajati", a spus Florin Georgescu, in cadrul seminarului EU-COFILE, desfasurat la Sinaia.

El spune ca vor exista, eventual, redistribuiri, punandu-se astfel accent pe activitatile din anumite zone si se vor face modificari pentru reducerea perioadei de procesare a dosarelor de credit.

La finalul lunii septembrie 2008, numarul unitatilor bancare ajunsese la 6.323, fata de 5.482 unitati la sfarsitul anului trecut, in conditiile in care numarul angajatilor din banci a avansat de la 65.657 persoane la 71.505 angajati in acelasi interval.