Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) va crea o unitate care se va afla sub coordonarea directa a ministrului si care va monitoriza desfasurarea proiectelor finantate din bani publici, pe baza unor analize cost/beneficiu, a anuntat sambata secretarul de stat in MEF Eugen Teodorovici.

"In maximum doua saptamani, vom modifica Hotararea de Guvern care reglementeaza activitatea ministerului si vom include crearea unei unitati care sa monitorizeze proiectele din bani publici pe criteriul sustenabilitatii economice", a declarat Teodorovici, potrivit NewsIn.

"De exemplu, daca un minister ne cere o suma pentru un proiect, ii putem aloca initial 80% din fondurile cerute si, pe masura ce acesti bani sunt cheltuiti, institutia isi poate trage si restul pana la 100%", a adaugat el.

Secretarul de stat a precizat ca analiza s-ar putea face la nivelul agregat al bugetului, presupunand alocarea banilor in functie de proiectele prioritare.

Teodorovici a mai spus ca monitorizarea va viza in prima faza proiectele care implica sume mari, inclusiv cele care au finantare de la institutii financiare internationale precum Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) sau Banca Europeana de Investitii (BEI).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.