Bancile vor relua, in 2 -3 saptamani creditarea catre firme, dupa o perioada de blocaj al finantarilor, pe fondul incertitudinilor provocate de criza financiara la nivel international, a declarat presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Daniel Chitoiu.

"Din informatiile pe care le am, firmelor li s-au blocat finantarile. Cred ca este o stagnare in a acorda imprumuturi, dar in maximum 2 - 3 saptamani, bancile vor relua creditarea catre agentii economici", a spus Chitoiu, citat de NewsIn.

In contextul de incertitudine creat, pe plan international, de criza financiara, bancile din Romania au luat masuri de limitare a creditarii, cum ar fi, in unele cazuri, scoaterea din oferta a produselor in franci elvetieni, valuta considerata riscanta, din cauza expunerii clientilor la riscurile fluctuatiilor de curs de schimb.

Pe de alta parte, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu, a declarat, in repetate randuri, ca analizele bancii centrale - care monitorizeaza atent evolutiile internationale si interne - arata ca impactul turbulentelor financiare internationale asupra Romaniei este in continuare limitat.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.