Pe langa modalitatile de reducere a expunerii portofoliului pe Bursa pentru a evita eventuale scaderi si mai abrupte, pornind de la sfaturile Seeking Alpha, Wall Street va propune cinci strategii care v-ar putea ajuta sa faceti fata deprecierilor sau chiar sa obtineti profit.

1. Rabdare. Cei care se tem de variatiile pietei si cei care le urmaresc vor avea de suferit. Investitorii care asteapta semne clare si anumite oportunitati pot folosi in avantajul lor volatilitatea pietei. Investitorii de succes nu se sperie daca au pierdut o zi cu preturi scazute sau unele ridicate, deoarece stiu ca intr-o piata volatila alte oportunitati de investitii vor aparea.

2. Valoarea investitiilor. Daca plasezi in piata sume mai reduse cand piata este in plina criza, scaderile unor actiuni nu te pot afecta prea mult. Investitorii destepti reusesc sa obtina profit si in perioade de scaderi acute prin plasamente reduse, in conditiile in care actiunile inregistreaza variatii importante pe durata sedintei de tranzactionare.

Mai multe detalii gasiti aici.