Cursul de referinta afisat, miercuri, de BNR, indica o apreciere cu peste sapte bani a leului fata de euro, pana la 3,6645 lei/euro, in ton cu regiunea, pe fondul revenirii increderii pe pietele emergente, in timp ce, pe piata interbancara, BNR a acceptat un ROBOR peste pragul stabilit recent.
"Cred ca aprecierea monedelor din regiune este determinata, in principal, de o revenire a increderii pe piete. Leul a reactionat mai greu, in conditiile in care, in prima parte a sedintei, alte valute din regiune s-au apreciat mai puternic", a declarat, citat de NewsIn, Ciprian Mihai, sef de departament in cadrul trezoreriei Volksbank Romania.

Leul a deschis sedinta la cotatii usor apropiate de 3,71 lei/euro, dupa care a fluctuat, in primele doua ore si jumatate, intr-un interval restrans, intre 3,71 si 3,68 lei/euro. Dupa ora 11:30, moneda nationala a inceput sa se aprecieze sustinut, iar la 14:00, bancile cumparau un euro cu 3,6650 lei si il vindeau cu 3,6749 lei.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.