Dupa ca pietele financiare si criza ne-au demonstrate ca estimarile pot fi depasite si se pot intampla multe lucruri neprevazute, este greu de raspuns daca se poate si mai rau sau cat va mai continua aceasta situatie.

“Teoretic, pietele se pot duce foarte mult in jos. Pana unde? Nimeni nu stie. Va trebui sa asteptam, deoarece pietele financiare singure isi vor gasi nivelul de la care sa inceapa intoarcerea. La fel cum in anii trecuti nimeni nu putea spune cat de mult pot creste pietele si acum mi se par putin credibile previziunile care avanseaza cifre absolute pentru minime. Cat timp pietele externe vor continua sa scada, nu cred ca vom face nota discordanta in perioada urmatoare”, a declarat, pentru Wall-Street, Florin Irimin, broker la Intercapital Invest.


Am asistat vineri la o alta sedinta cu accente de panica, in care am vazut din nou reactia BVB care pentru o ora a suspendat tranzactiile bursiere pentru ca investitorii sa reanalizeze situatia si sa manifeste mai multa logica si mai mult calm.

“In aceasta perioada asistam la faza a treia a acestei crize si anume recesiunea economica. Ingrijorarile tot mai mari privind economia si confirmarea venita vineri din Anglia in privinta scaderii economice au facut investitorii sa provoace un val masiv de vanzari care probabil va continua pe masura ce vom vedea alti indicatori atat in Europa cat si in Statele Unite care sa confirme intrarea in recesiune”, a explicat Gabriel Necula, director adjunct de tranzactionare la Prime Transaction.