Directorul general al Bancii Transilvania, Robert Rekkers, spune ca, in prezent, pe lei, dobanzile in piata sunt mari, si ca banca pe care o conduce nu vrea sa crediteze in conditii exagerate. Bancherul se asteapta pentru saptamana viitoare, la o scadere a dobanzilor la un nivel mai acceptabil.

Dobanzile din piata monetara ar trebui sa revina saptamana viitoare la niveluri mai scazute, in conditiile in care incepe o noua perioada de constituire a rezervelor minime obligatorii, se incheie platile de taxe si urmeaza sedinta de politica monetara a BNR, a spus directorul general al BT.

Banca Transilvania a sesizat procurorul general si Banca Nationala a Romaniei (BNR) in privinta zvonurilor care au aparut in piata referitoare la soliditatea bancii, a spus Rekkers.

Banca Transilvania a fost in ultimele saptamani vizata de zvonuri legate de trainicia bancii, la care a reactionat si guvernatorul BNR, Mugur Isarescu. "Legat de Banca Transilvania, acest atac informatic seamana ca doua picaturi cu ce s-a petrecut in 2000 cu BCR, insa acum situatia s-a linistit mult mai repede, media a fost mult mai matura si putini au mai muscat din momeala aceasta", declara Isarescu, in 13 octombrie.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.