BNR va lua masuri extrem de drastice, inclusiv de retragere a licentei, daca se dovedeste ca zvonurile privind problemele unor banci din Romania au pornit din sistemul bancar, a spus guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, precizand ca a discutat in aceasta privinta cu Asociatia Romana a Bancilor.

"Ne-am intalnit cu ARB si suntem hotarati sa le sprijinim demersurile pentru a gasi o modalitate de lucru cu raspandacii periculosi. Noi fiind alaturi de ARB, spunem ca asemenea atitudine nu se justifica si sunt dator sa spun doua lucruri: legat de Banca Transilvania, acest atac informatic seamana ca doua picaturi cu ce s-a petrecut in 2000 cu BCR, insa acum situatia s-a linistit mult mai repede, media a fost mult mai matura si putini au mai muscat din momeala aceasta", a declarat Isarescu, la un briefing de presa.

In al doilea rand, guvernatorul s-a referit la lucratorii din sistemul bancar. "E cazul sa incep cu cei care lucreaza in sistemul bancar. In asemenea momente se vede calitatea unui bancher. Daca se dovedeste ca cineva din sistemul bancar a raspandit astfel de zvonuri, nu ar mai trebui sub nicio forma ca acel om sa mai calce intr-o banca in calitate de angajat", a spus Isarescu.

BNR are dreptul sa intervina oricand in piata valutara si are banii sa o faca

Banca Nationala a Romaniei (BNR) are dreptul sa intervina in piata valutara in scopul reglarii acesteia si dispune de banii necesari acestor operatiuni, a mentionat luni guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, care a amintit de interventia directa in piata a institutiei, ce a avut loc vineri. Mai multe detalii gasiti aici.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.