Bursa va prelungi in sedinta de astazi perioada de predeschidere pana la ora 16, urmand ca preturile de inchidere din aceasta sedinta sa fie stabilite in ultima jumatate de ora, ca urmare a prabusirii burselor internationale, a declarat Stere Farmache, presedintele BVB.

[Update 8] Piata derivatelor valutare de la Bursa din Bucuresti s-a deschis la ora 12.30

[Update 7] Tranzactie cu obligatiuni la BVB

[Update 6]: Autoritatea de supraveghere a pietei financiare din Austria (FMA) a anuntat, astazi, ca autorizeaza Bursa din Viena sa suspende tranzactiile cu valori mobiliare daca fluctueaza cu mai mult de 10% si sa interzica vanzarile in lipsa (short selling), relateaza Reuters. "In cazul unei fluctuatii de pret de mai mult de 10%, Wiener Boerse suspenda tranzactionarea acelui instrument pentru o perioada limitata sau pana la o notificare ulterioara", a precizat FMA. Asa numitele "vanzari in lipsa" pot fi interzise pentru o anumita valoare mobiliara sau pentru toate, cu efect imediat, a adaugat autoritatea austriaca.

[Update 5]: "Predeschiderea prelungita va da ocazia investitorilor sa analizeze in liniste stirile externe si sa formeze un pret potential de deschidere, urmand ca dupa ora 16 sa se realizeze ordinele din piata si sa se stabileasca preturile de inchidere", a declarat Stere Farmache, seful BVB. Starea de predeschidere prelungita, pana la ora 16, se va aplica tuturor pietelor de actiuni si derivate, iar pietele auxiliare acestora (adica odd-lot si deal) vor fi inchise. In schimb, pietele de obligatiuni si titluri de stat vor avea un program obisnuit de tranzactionare.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.