Leul s-a apreciat joi cu aproape zece bani (2,51%) pana la 3,8249 lei/euro, conform cursului de referinta afisat de Banca Nationala a Romaniei (BNR), urmand tendinta monedelor emergente din regiune, in timp ce moneda americana pierde teren in fata euro, indreptand investitorii spre piete emergente. Ieri, Banca Nationala a Romaniei (BNR) afisase un curs de referinta de 3,9233 lei/euro.
"Leul a incercat sa spraga pragul de 3,80 lei/euro, insa nu a reusit. A fost o tendinta regionala, pe seama deprecierii dolarului, insa acest nivel al cursului este unul sustenabil momentan. Mai departe depinde de presiunile de pe pietele externe si de cat de mult vrea sa intervina BNR", a declarat Ciprian Mihai, sef de departament in cadrul trezoreriei Volksbank Romania, pentru NewsIn.

Leul a deschis sedinta la cotatii apropiate de 3,89 lei/euro, dupa care a castigat patru bani in jumatate de ora, ajungand la 3,85 lei/euro. Dupa o usoara stagnare, moneda nationala si-a continuat intarirea pana la 3,8050 lei/euro.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.