Calatoriile pentru cumparaturi in orase europene precum Milano, Viena sau Budapesta au devenit o tendinta speculata si de agentiile de turism, care ofera pachete speciale, de 2 sau 3 zile in destinatii de shopping cunoscute. Specialistii explica de ce aleg romanii aceasta varianta si care sunt cele mai cautate orase.

Intrarea Romaniei in Uniunea Europeana a adus cu sine o scadere a tarifelor pentru calatoriile cu avionul in cazul unor destinatii precum Budapesta, Viena, Roma si Barcelona. Mai mult decat atat, Lucian Boronea, director general la Accent Travel & Events spune ca Viena si Budapesta au devenit in ultimii ani ce era Istanbulul la inceputul anilor '90: locul unde se gasesc multe produse ieftine, scrie Wall-Street.ro.

Romanii au fost foarte receptivi la oferte, iar de la an la an numarul celor care au inceput sa practice calatoriile pentru cumparaturi a crescut”, completeaza Boronea.

De aceeasi parere este si Sorin Vaduvoiu, director executiv Perfect Tour, care declara ca shopping-ul in orasele europene a devenit un obicei pentru turistii romani, cu o crestere evidenta in ultimii ani.

Pana nu demult, la shopping mergeau romanii cu venituri peste medie. Ei vroiau sa cumpere “de afara” haine de marca pentru a-si forma o imagine sau pentru a evita falsurile care abundau piata autohtona, iari Cristi Francu, CEO Klever Travel spune ca, in ultimii ani, romanii au prins gustul shoppingului ca si motiv principal al calatoriei.

De asemenea, el adauga ca, dupa ce nebunia sarbatorilor de iarna si a Revelionului trecea, luna ianuarie era una aproape moarta pentru agentiile de turism deoarece, pe langa impatimitii sporturilor de iarna, si in afara turistilor de business, putini romani mai plecau in vacante sau mini vacante in ianuarie si februarie.

In ultima vreme insa, pe fondul crizei, se observa o reducere a cererii pentru excursii de shopping in destinatii scumpe, cum ar fi Dubai, Hong Kong sau Thailanda, declara Simona Veteleanu, director general Travel Biz. Mai cautate sunt destinatiile ieftine sau unde opereaza curse low-cost, printre care se numara Viena, Barcelona sau Istanbul.

Mai multe detalii despre cele mai cautate destinatii de shopping ale romanilor gasiti pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.