Business 2 Iunie 2009 00:24
Ministrul sanatatii, Ion Bazac, a cerut Ministerului Transporturilor introducerea unor curse directe catre SUA, care ar putea fi operate de Tarom, pentru a preveni raspandirea noii gripe, chiar daca astfel de zboruri nu sunt profitabile, potrivit secretarului de stat din MTI, Marin Anton.
"Se incearca introducerea unor curse directe catre SUA, existand o astfel de solicitare din partea ministrului sanatatii, Ion Bazac", a declarat, pentru NewsIn, secretarul de stat din Ministerul Transporturilor si Infrastructurii, Marin Anton, informeaza NewsIn.

Oficialul din cadrul MTI a precizat ca introducerea de curse directe catre SUA nu se poate face doar invocand gripa porcina, ci doar in urma unor analize economice si financiare. "Nu putem introduce curse spre SUA doar petru ca e gripa porcina. Introducerea oricarei curse se face dupa o analiza economica si financiara serioasa. Plus ca o astfel de cursa peste Atlantic nu este rentabila pentru Tarom", a declarat Anton.

Reprezentantii companiei aeriene de stat au precizat ca, in prezent, Tarom nu dispune de aeronave care sa efectueze zboruri catre SUA. "Noi nu avem avioane pentru astfel de curse. Nu avem in planuri introducerea unor zboruri peste Atlantic pentru ca nu e profitabil", au declarat pentru NewsIn surse din companie.

Si specialistul in aviatie, Sorin Stoicescu, fost director al Tarom si al Directiei de aviatie civila din cadrul Ministerului Transporturilor a declarat, pentru NewsIn, ca introducerea unor curse catre SUA ar produce serioase gauri in bugetul companiei aeriene. "Tarom a incercat mentinerea, operarea unor curse directe catre SUA, insa pagubele au fost enorme. In 2003, cand s-a luat decizia scoaterii curselor peste Atlantic, Tarom pierdea circa 26 de milioane de dolari pe an. Din 2004, dupa ce s-au scos aceste curse, compania a inregistrat profit operational", a declarat Stoicescu.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.