Razboiul regilor asfaltului a blocat licitatiile pentru deszapezire. Chiar zilele trecute s-a contestat licitatia pentru nordul Capitalei.

Lucrarile de deszapezire a sapte dintre cele aproximativ 30 de sectii de drumuri nationale se lovesc de contestatiile depuse de cativa constructori la licitatiile organizate de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR). Pe doua dintre aceste sectii, in mijlocul iernii, inca nu s-a reusit selectarea unui constructor, chiar daca licitatiile au demarat in vara acestui an.

In cazul a cinci sectii exista actiuni pe rolul Curtii de Apel Bucuresti. Una dintre zonele pe care nu exista o firma angajata pentru deszapezire este sectia Bucuresti Nord, care administreaza drumurile nationale din nordul Capitalei de pe o raza de aproximativ o suta de kilometri.

Contractul a fost castigat initial de firma Pa&Co, apartinand lui Costel Casuneanu, insa ulterior a fost contestat cu succes de firma Euroconstruct Trading 98 detinuta de Dan Besciu.

Firma lui Casuneanu nu a putut demonstra ca detine integral utilajele de deszapezire pe care sa le puna la dispozitie in oferta sa din licitatie. Mai precis lipseau 56 de utilaje de deszapezire care urmau sa fie cumparate ulterior in caz de succes. Contestatia depusa de Euroconstruct Trading 98 s-a bucurat de succes, fiind dispusa reluarea procedurii. Surse apropiate situatiei afirma ca intre cei doi constructori au aparut chiar negocieri ulterioare in vederea impartirii acestui contract.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.