Liderii celor 7 sindicate din Alro Slatina au semnat, vineri, o nota de protest intitulata "Opriti macelul de la Alro Slatina", ca urmare a deciziei consiliului de administratie Vitmeco de a disponibiliza 1.800 de angajati din cei 3.500 si a inchide jumatate din capacitatile de productie.

Constantin Popescu, liderul sindicatului Aluministul, a declarat ca disponibilizarile decise sunt doar pentru prima etapa, in primavara urmand ca societatea sa-si inchida portile.

Sindicalistii acuza patronatul ca a luat o astfel de decizie in conditiile in care societatea a obtinut in acest an un profit de 130 de milioane de dolari. Ei sustin ca s-a luat o astfel de decizie pentru a obtine sumele necesare finantarii investitiilor facute de Vitmeco in China. Aici, grupul Vitmeco are in derulare un program de investitii de peste 1,5 miliarde de dolari ce consta in construirea a inca doua intreprinderi de aluminiu pe langa cele 3 detinute si a unei termocentrale electrice. Vitmeco mai detine in China o mina de carbune si una de bauxita in Siera Leone, potrivit NewsIn.

Acceseaza Wall-Street.ro pentru ultimele informatii legate de criza economica.