Romanii sunt sclavii consumului, aproape toti au obiceiul de a oferi daruri de sarbatori si, in ciuda crizei, doua treimi din salariati intentioneaza sa-si cheltuiasca leafa din decembrie pentru cadouri. Acestea sunt cateva dintre concluziile unui sondaj realizat de compania de asigurari Aviva Romania, care arata ca jumatate dintre romani intentioneaza sa cheltuiasca aceleasi sume ca cele din anii anteriori pentru cadouri.
Potrivit sondajului, aproape toti romanii (97,38%) obisnuiesc sa faca cadouri de Craciun si mai mult de jumatate (54,28%) declara ca si anul acesta bugetul alocat cheltuielilor pentru cadourile de final de an va ramane acelasi, arata rezultatele sondajului. Astfel, desi majoritatea romanilor se asteapta ca, la inceputul anului viitor, situatia lor financiara sa sufere modificari ca urmare a crizei internationale, 64% din acestia declara ca salariul lunii decembrie va fi destinat cadourilor de Craciun. Doar unul din trei romani a reusit sa faca economii pentru perioada sarbatorilor.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.