"Patronii au profitat de criza economica pentru a scapa de angajati si pentru a-si falimenta firmele de mobila, intrucat acestea produc mult mai putini bani decat daca s-ar vinde terenul pe care este amplasata fabrica. Ulterior, pe aceste spatii sunt construite complexuri comerciale sau ansambluri rezidentiale, iar aceasta afacere se ridica la aproape 1 miliard de euro, la nivelul intregii tari", a declarat, pentru NewsIn, presedintele Federatiei Sindicatelor din Industria Lemnului (FSIL), Vasile Badica.

Liderul sindical da exemplul ultimei fabrici care a intrat in faliment - Elbac Bacau, ce avea 200 de angajati si urmeaza a fi vanduta dezvoltatorilor imobiliari pentru aproape 25 de milioane de euro. Suprafata terenului pe care este amplasata fabrica de mobila din Bacau este de aproape 20 de hectare.

"In aceasta situatie sunt si IMAR Arad, care a trimis in somaj 600 de persoane pentru a ramane doar cu o singura sectie, iar pe terenul care l-a vandut unor investitori imobiliari, de cel putin 10 hectare, s-a construit un cartier rezidential. Carpatina Ramnicu Valcea a intrat in faliment si a trimis in somaj 570 de persoane pentru a vinde cele 20 de hectare tot unei firme imobiliare, iar pe o mare parte a fostului teren ce apartinea Mobstrat Suceava s-a construit cel mai mare mall din tara", a explicat presedintele Federatiei Sindicatelor din Industria Lemnului.