"Patronii au profitat de criza economica pentru a scapa de angajati si pentru a-si falimenta firmele de mobila, intrucat acestea produc mult mai putini bani decat daca s-ar vinde terenul pe care este amplasata fabrica. Ulterior, pe aceste spatii sunt construite complexuri comerciale sau ansambluri rezidentiale, iar aceasta afacere se ridica la aproape 1 miliard de euro, la nivelul intregii tari", a declarat, pentru NewsIn, presedintele Federatiei Sindicatelor din Industria Lemnului (FSIL), Vasile Badica.

Liderul sindical da exemplul ultimei fabrici care a intrat in faliment - Elbac Bacau, ce avea 200 de angajati si urmeaza a fi vanduta dezvoltatorilor imobiliari pentru aproape 25 de milioane de euro. Suprafata terenului pe care este amplasata fabrica de mobila din Bacau este de aproape 20 de hectare.

Citeste si:

"In aceasta situatie sunt si IMAR Arad, care a trimis in somaj 600 de persoane pentru a ramane doar cu o singura sectie, iar pe terenul care l-a vandut unor investitori imobiliari, de cel putin 10 hectare, s-a construit un cartier rezidential. Carpatina Ramnicu Valcea a intrat in faliment si a trimis in somaj 570 de persoane pentru a vinde cele 20 de hectare tot unei firme imobiliare, iar pe o mare parte a fostului teren ce apartinea Mobstrat Suceava s-a construit cel mai mare mall din tara", a explicat presedintele Federatiei Sindicatelor din Industria Lemnului.