Noul proprietar al hotelului Astoria din Capitala a fost insotit ieri de executori judecatoresti pentru a pune sechestru pe imobil, in timp ce 50 de angajati ai CFR protestau fata de actiune. Dragos Penca, reprezentantul Orhideea Gardens, a declarat ca interventia este licita, iar fostul proprietar, SFT, a fost notificat cu privire la executarea silita a hotelului Astoria. Pe de alta parte, conducerea SFT a acuzat ilegalitatea actiunii firmei Orhideea Gardens si a cerut politiei sa intervina pentru a-i evacua pe executorii judecatoresti.

„Vor sa faca o chestie abuziva, este a patra oara cand incearca acest lucru“, a spus Vasile Tudorescu, director la SFT, citat de Mediafax. In plus, presedintele Federatiei Mecanicilor de Locomotiva, Iulian Mantescu, a sustinut ca s-a cerut in instanta suspendarea executarii silite.

Potrivit reprezentantilor SFT, dupa declansarea scandalului privind preluarea hotelului, incasarile au scazut de la 3 miliarde de lei vechi pe luna la 2 miliarde de lei vechi.