Hotelul Astoria din Capitala a fost ocupat ieri de noul proprietar, firma Orhideea Gardens, care a adus executori judecatoresti pentru inventarierea bunurilor din imobil. Reprezentantii Societatii Feroviare de Turism (SFT), care au pierdut imobilul din cauza neachitarii unor datorii, au calificat interventia drept un abuz. In sprijinul lor au venit si cateva zeci de angajati, care au protestat fata de decizia de executare silita a hotelului.

Noul proprietar al hotelului Astoria din Capitala a fost insotit ieri de executori judecatoresti pentru a pune sechestru pe imobil, in timp ce 50 de angajati ai CFR protestau fata de actiune. Dragos Penca, reprezentantul Orhideea Gardens, a declarat ca interventia este licita, iar fostul proprietar, SFT, a fost notificat cu privire la executarea silita a hotelului Astoria. Pe de alta parte, conducerea SFT a acuzat ilegalitatea actiunii firmei Orhideea Gardens si a cerut politiei sa intervina pentru a-i evacua pe executorii judecatoresti.

„Vor sa faca o chestie abuziva, este a patra oara cand incearca acest lucru“, a spus Vasile Tudorescu, director la SFT, citat de Mediafax. In plus, presedintele Federatiei Mecanicilor de Locomotiva, Iulian Mantescu, a sustinut ca s-a cerut in instanta suspendarea executarii silite.

Potrivit reprezentantilor SFT, dupa declansarea scandalului privind preluarea hotelului, incasarile au scazut de la 3 miliarde de lei vechi pe luna la 2 miliarde de lei vechi.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.