Banca Europeana de Investitii (BEI) cauta modalitati de majorare cu o treime a sumei anuale de 1 miliard de euro alocata finantarilor pentru Romania, masura luata de institutie pentru statele partenere, in contextul crizei financiare, a spus ieri vicepresedintele BEI Matthias Kollatz-Ahnen.
Imprumutul de 1 miliard de euro aprobat pentru Romania este cel mai mare proiect co-finantat de BEI cu un stat membru al UE.

"Tarile europene dezvoltate au fost afectate mai devreme si mai mult de criza financiara, dar trebuie sa realizam ca nu exista un zid intre acestea si tarile din regiunea central si est europeana, precum Romania. De aceea, BEI se pregateste sa faca mai mult si sa creasca valoarea finantarilor cu o treime in urmatorii doi ani. In cazul Romaniei, in loc de 1 miliard de euro, ar putea fi vorba de 1,33 miliarde euro", a spus Kollatz-Ahnen, cu ocazia semnarii acordului de imprumut in valoare de 1 miliard euro intre MEF si BEI.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.