Dupa ce in ultimele sapte saptamani firme din 30 de judete au disponibilizat aproape 50.000 de angajati, si Rompetrol, a patra mare companie romaneasca dupa venituri, este lovita de criza economica, prin divizia de petrochimie, Rompetrol Petrochemicals.

130 de angajati, in somaj tehnic

Astfel, divizia de petrochimie a grupului Rompetrol isi va reduce cu circa 55% productia de polimeri in perioada decembrie 2008 - ianuarie 2009 si va trimite in somaj tehnic 130 de angajati, adica 24% din numarul total de salariati, ca urmare a influentelor crizei economice atat pe plan intern, cat si international.

“Este o masura temporara si vine pe fondul constrangerii pietelor de profil, fiind necesara atat pentru reechilibrarea productiei in acord cu cererea de polimeri, cat si pentru a evita cresterea stocurilor. In acest sens, am decis reducerea productiei de polimeri prin oprirea instalatiilor de LDPE (polietilena de joasa densitate) in perioada 10 decembrie 2008 - 31 ianuarie 2009 si de HDPE (polietilena de inalta densitate) intre1 decembrie 2008 si 31 ianuarie 2009", a declarat directorul general al Rompetrol Petrochemicals, Dumitru Niculi.


Ratingul The Rompetrol Group, coborat de Fitch

Agentia de evaluare financiara Fitch a coborat de la 'stabila' la 'negativa' perspectiva ratingului The Rompetrol Group, controlat de firma KazMunaiGaz din Kazahstan, argumentand decizia prin lichiditatea slaba generata de activitatea de baza si profitabilitatea scazuta din primele 9 luni.

'Criza nu a ajuns inca la consumator'

"Criza nu a ajuns inca la consumator. Dar va ajunge la un moment dat. Rompetrol a inregistrat o crestere a vanzarilor cu 7-8% in septembrie-octombrie anul acesta fata de aceeasi perioada a anului trecut, in cuantumul cresterii pietei. Insa aprecierea leului fata de dolar este o problema", a declarat, citat de NewsIn, Eric Kish, vicepresedintele pe probleme de retail al Grupului Rompetrol.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.