Intreprinderea de Constructii, Montaj si Reparatii Siderurgice-ICMRS, societatea care a construit combinatul siderurgic SIDEX Galati, concediaza 100 de angajati ca urmare a restrangerii activitatii principalului partener - ArcelorMittal Galati.

"ICMRS a renuntat la 50 de salariati din randul pensionarilor reangajati de societatea noastra. Vor mai fi concediati inca 50 de oameni, angajati pe perioada determinata, ale caror contracte expira in aceasta perioada. Disponibilizarile sunt cauzate de lipsa de comenzi cu care ne confruntam. Partenerii nostri, in special combinatul ArcelorMittal Galati, isi restrang activitatea, lucru care ne afecteaza si pe noi", a declarat, vineri, liderul sindical de la ICMRS Galati, Toader tebreanu, conform NewsIn.

ICMRS Galati, intreprindere fondata in 1960, a fost antreprenorul general al lucrarilor de constructii derulate la Combinatul Siderurgic SIDEX Galati. In prezent, ICMRS are putin peste 1.000 de salariati, adica 10% din cati avea in primii ani de activitate. Principalele activitati ale societatii sunt lucrarile de intretinere si reparatii pentru combinatul siderurgic ArcelorMittal Galati si constructia de drumuri.

Concedierile operate acum de intreprindere ridica la 850 numarul somerilor "produsi" de firmele care deruleaza activitati pe platforma ArcelorMittal Galati ori care au contracte cu unitatea siderurgica, ce si-a restrans activitatea pe fondul scaderii comenzilor producatorului de otel.

Directorul Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca din Galati, Carmen Tofan, a declarat, vineri, ca alte sapte asemenea firme au notificat pana acum Agentia ca au operat sau urmeaza sa opereze concedieri colective.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.