"ICMRS a renuntat la 50 de salariati din randul pensionarilor reangajati de societatea noastra. Vor mai fi concediati inca 50 de oameni, angajati pe perioada determinata, ale caror contracte expira in aceasta perioada. Disponibilizarile sunt cauzate de lipsa de comenzi cu care ne confruntam. Partenerii nostri, in special combinatul ArcelorMittal Galati, isi restrang activitatea, lucru care ne afecteaza si pe noi", a declarat, vineri, liderul sindical de la ICMRS Galati, Toader tebreanu, conform NewsIn.

ICMRS Galati, intreprindere fondata in 1960, a fost antreprenorul general al lucrarilor de constructii derulate la Combinatul Siderurgic SIDEX Galati. In prezent, ICMRS are putin peste 1.000 de salariati, adica 10% din cati avea in primii ani de activitate. Principalele activitati ale societatii sunt lucrarile de intretinere si reparatii pentru combinatul siderurgic ArcelorMittal Galati si constructia de drumuri.

Concedierile operate acum de intreprindere ridica la 850 numarul somerilor "produsi" de firmele care deruleaza activitati pe platforma ArcelorMittal Galati ori care au contracte cu unitatea siderurgica, ce si-a restrans activitatea pe fondul scaderii comenzilor producatorului de otel.

Directorul Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca din Galati, Carmen Tofan, a declarat, vineri, ca alte sapte asemenea firme au notificat pana acum Agentia ca au operat sau urmeaza sa opereze concedieri colective.